het aanbod van E.A.R.Th.

1. energetische adem ritme therapie : Individueel of in groep (leuke groep!)

voor een individuele sessie kan je een afspraak maken op donderdag of vrijdag. de ademcirkels gaan elke maand door op de tweede donderdag om 14.00 uur en de tweede vrijdag om 20.00 uur. meer uileg onderaan.

Deze ademvorm geeft transformatie op drie gebieden : lichamelijk, mentaal-emotioneel en spiritueel.

hoe gaat het in zijn werk :

Je gaat liggen op de behandelingstafel of op een behandelingsmat en je ademt een 45 minuten onder begeleiding. De coach legt eerst grondig uit hoe het adem optimaal verloopt. Je streeft naar een open, volledige gebonden ademhaling. Je kan ademen met een intentie die vooraf besproken wordt. bvb: “ik hou van mezelf of ik ben het waard”

Na 5 tot 10 minuten begint het: Je handen en voeten beginnen te tintelen. Je krijgt de indruk dat je nog nooit geademd hebt en dat dit de eerste keer in je leven is. het ademen wordt begeleid met motiverende muziek.

Terwijl je je concentreert op je adem en je tracht het ritme te volgen dat wordt aangegeven, verlies je de controle over de rest; je besef van tijd vervaagt. Je stopt met denken of je stopt met piekeren, als je dat deed.

Je ademt alleen nog. Je vraagt je af hoe het kan dat dit zoveel aandacht vraagt terwijl je het al heel je leven deed.
Soms is het alsof je adem zelf overneemt, op een ander moment schijnt je adem te willen stoppen. De coach helpt je daardoor.

terwijl je ademt herhaalt de coach de intentie en daarrond liggende zaken.

Gevoelens die je diep wegstak worden eventjes onbewaakt achtergelaten en vinden een kleine opening om te ontsnappen. Huilen, lachen, wenen, geeuwen, slapen is niet vreemd tijdens een therapie.

je lymfesysteem wordt gestimuleerd door de beweging van het middenrif. Daarom is het belangrijk veel te drinken na de oefening. Je krijgt meer energie want elke cel van je lichaam wordt gevoed met zuurstof. Je systeem wordt door de adem  in hogere trilling gebracht en je bevrijdt jezelf van oude overtuigingen en trauma’s. door de verbinding met de adem open je jouw poort naar jouw hogere zelf, of je ziel zoals het soms genoemd wordt. Je komt in aanraking met je eigen wijsheid en je herinnert je je wie je werkelijk bent, een perfecte ziel in een lichaam in deze mensentuin. Na het ademen is er een ontspanningsfase tijdens de welke de bevrijde trauma’s en oude overtuigingen geïntegreerd worden in je bewustzijn. Je wordt vrijer, meer energievol. je vind zelfaanvaarding en liefde voor jezelf en anderen.

doelgroepen : mensen die streven naar zelf ontplooing, mensen met hyperventilatie, chronisch vermoeidheid syndroom, fybromyalgie, M.S., levensvragen, trauma’s, .

Individuele sessie:  bestaat uit een inleidend coachings gesprek over wat voor jou nu belangrijk is, waar je mee struggelt of naar verlangt. dit wordt in een intentie voor de ademsessie gegoten. Duur : 1.5 uur. Na het ademen is er een nabespreking.

ademcirkels :           we beginnen met meditatie en/of beweging. Onder hartsmuziek ademen we samen 3 kwartier om dan in een rustfase te gaan. Tijdens dit kwartier ervaar je een ultieme rust met inzichten en soms spirituele ervaringen. na het ademen is er een deelronde voor wie iets kwijt wil over haar/zijn ervaringen. Duur 2 uur. Inschrijven kan telefonisch of per mail aan info@ademdacht.be. Kom met vrienden, dat is nog leuker.

2. ontspanningstherapie:

Het is belangrijk te weten wanneer en hoe je je lichaam kan ontspannen. Autogaine traing is een beproefde manier om dit te leren. het is een auto-suggestieve manier waarbij gebruik wordt gemaakt van meditatie rond gevoelens van zwaarte, warmte en  ademhaling. het gevoel van totale ontspanning wordt via conditionering gekoppelt aan de zin “ik ben volledig rustig en ontspannen”. Zo kan je het steeds en eender waar terug oproepen.